fbpx

Viimeisimmät artikkelit

Blogi

Foto Bakery

Yrittäjä, miksi tarvitset laadukkaita valokuvia?

Yrittäjälle valokuvat ovat tärkeitä, enkä sano tätä vain siksi että olen itse valokuvaaja!

Visuaalinen sisältö nappaa potentiaalisen asiakkaan huomion heti ensimmäisenä, joten yrityksen valokuviin kannattaa panostaa. Jos kuvat eivät vakuuta, voivat potentiaaliset asiakkaat jättää myös hyvin kirjoitetut tekstisisällöt lukematta.

Yrityksen valokuvat ja niiden laatu viestivät kiinnostuksesta ja panostuksesta omaan yritykseen ja sen yksityiskohtiin. Jos kuvat ovat kotikutoisia, voi asiakas ajatella, että myös palveluun tai tuotteeseen suhtaudutaan samalla panostuksella. Laadukkaat kuvat lisäävät uskottavuutta ja luotettavuutta sekä parhaimmillaan saavat asiakkaan tekemään ostopäätöksen. 

Minkälaisia yrittäjän valokuvien tulisi olla? 

Laadukkaita Someen voi lisätä kännykälläkin napattuja kuvia, mutta esimerkiksi yrityksen kotisivuilla kuvien laadulla on suuri merkitys. Kotisivuille saapuessa ensivaikutelma on se, joka saa asiakkaan jäämään sivuille tai lähtemään saman tien pois. Kuvat edustavat yritystä, joten niiden tulisi viestiä selkeästi yrityksen tarkoituksesta sekä arvoista.

Brändiä vahvistavia Yrityksen kuvissa olisi hyvä muistaa yhtenäisyys. Tietyt värit ja sävyt, esimerkiksi oma brändiväri, voivat toistua kaikissa kuvissa sitoen niitä yhteen. Yrittäjällä voi olla henkilökuvissa päällään omaa brändiväriä mukailevia vaatteita, muita brändielementtejä tai kuvaustausta voi olla oman brändin värinen. Yhtenäinen kuvamaailma luo tunnistettavaa brändiä.

Yrityksen ja itsesi näköisiä Tuo rohkeasti esiin omaa persoonaasi, intohimoasi ja ammattitaitoasi kuvissa. Kuvissa voi  pitää kädessä omaa työvälinettä tai tuoda ammattitaitoa esitteleviä elementtejä kuvaan kanssasi. Kuvat voi myös ottaa omassa työympäristössä, esimerkiksi kosmetologi voi kuvissa hoitaa asiakasta. Jo kuvilla kannattaa kertoa omaa ja yrityksen tarinaa. Persoonalliset kuvat erottuvat massasta, eli mielikuvitusta saa käyttää!

Tässä vielä pari hyvää vinkkiä onnistuneisiin valokuviin

 

Tuo vaatteilla ja asusteilla brändisi näkyviin

Valitse oman näköiset vaatteet – Vaatteiden värillä ja tyylillä on aika iso merkitys kuvissa. 

Jos tuot omaa brändiväriä vaatteisiin, voi se hyvin olla tehosteena asusteissa, esim. huivi tai hattu. Jos brändiisi taas kuuluu useita eri värejä, voit hyvin yhdistellä eri värisiä vaatteita, asusteita ja muita elementtejä/työtarvikkeita. 

Jos brändiisi ei kuulu mitään tiettyjä värejä, suosittelen valitsemaan kuvausvaatteisiin neutraaleja ja ajattomia sävyjä. Kirjavat ja räikeät vaatteet varastavat helposti huomion kuvien staralta – eli sinulta! Tärkeintä on kuitenkin, että kuvissa ja valitussa asussa on mukava, rento ja itsevarma fiilis. Omaa tyyliä kannattaa siis ensisijassa suosia. 

Ammattimeikkaaja saa parhaat puolesi esiin

Studiovalot ovat kirkkaat ja ne syövät meikin vahvuutta. Niinpä suosittelen naisille ammattilaisen tekemää kuvausmeikkiä. Meikkaaja tietää kuinka valot reagoivat iholla, ja luo ammattitaidolla kuvauslookin, joka korostaa sinun parhaita puoliasi.

Vinkki, jos et pääse meikkaajan penkkiin ennen kuvausta:

Huulipuna – Niinkin pieni asia kuin huulipuna muuttaa kuvaa todella paljon. Huulipuna on helppo kikka lisätä energisyyttä sekä lämpöä ihoon ja kasvoille.

Yrittäjän kuvauspäivä Helsingissä 7-8.10.2021

Koska ammattimaisille kuville on aina tarvetta, on Foto Bakery järjestänyt yhteistyössä BusinessRakentamon kanssa jo useampaan otteeseen Yrittäjän kuvauspäiviä. Kuvauspäivät ovatkin saavuttaneet hurjan suosion, ja niihin on saavuttu pidemmänkin matkan päästä.

Jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan, Yrittäjän kuvauspäivä järjestetään Foto Bakeryn studiolla Helsingin Suutarilassa tänä syksynä jopa kahtena päivänä 7-8.10.2021.

Kuvausaikoja on varattavissa klo 8-19 välillä.

Kuvauksen hinta on huikean edullinen 49€ + alv 24%.

Hinta sisältää 10 minuutin kuvausajan, sekä yksi (1) itse valitsemasi valokuva digitaalisesti toimitettuna. Lisäkuvia on myös mahdollista tilata 25€ hintaan. Mieluisan kuva on valittavissa heti kuvauksen jälkeen tietokoneen näytöltä, mihin kuvat siirtyvät reaaliajassa kamerasta.

Ja jotta teidän, hyvät naiset ei tarvitse juosta moneen paikkaan ennen kuvaukseen saapumista, on perjantaina 8.10 mukana menossa myös meikkaaja/kampaaja Elina Arponen, joka loihtii halukkaille pikameikin ja kampauksen yhteishintaan 30€ + alv. (tai vain jomman kumman 20€ + alv).

Kuvausajan sekä meikin ja kampauksen pääset varaamaan kätevästi täältä.

Ei huolta, vaikka et olisikaan tottunut olemaan kameran edessä

Valokuvaajana minun hommani on tehdä kuvaustilanteesta rento ja miellyttävä, ja siitä nautin suuresti. Voit siis huoletta saapua paikalle, jättää takin naulakkoon, ja antautua valokuvauksen iloisiin pyörteisiin 🙂

Lämpimästi tervetuloa kuvaukseen!

Studioon pääset tutustumaan täältä!

Terkuin kuvaajasi, Sanna Nuutinen

Teksti: Sanna Nuutinen ja Ella Aatola, Foto Bakery Oy

Lisätietoja:

Sanna Nuutinen, yrittäjä, sanna@fotobakery.fi, p. +358 44 245 0407, www.fotobakery.fi

Foto Bakeryn studio: Loisteputki 4 C, 00750 Helsinki

Soita ja kysy lisää!