fbpx

Valokuvaaja esittäytyy

Blogi

Foto Bakery

Timanttiset tiimikuvat

Yritysten tiimikuvat eivät ole enää vain pakollinen osa markkinointia – vaan tilaisuus tuoda yrityksen inhimillisiä arvoja esiin. Tässä blogipostauksessa käymme läpi onnistuneen ryhmäkuvan periaatteita.

Kuvaustaustan valitseminen

Kuvan tausta kannattaa suunnitella ja valita huolella, ja riippuu myös paljon siitä, kuinka iso ryhmä on tarkoitus mahduttaa kuvaan. On tärkeää valita miljöö, joka sopii yrityksen tyyliin ja tukee sen brändiviestiä. Esimerkiksi yrityksen omat toimitilat, jokin ulkotila, tai muu inspiroiva ympäristö ovat kaikki loistavia vaihtoehtoja. Toisaalta studion taustaseinä saadaan helposti määritettyä yrityksen brändiväreihin ja visuaalisuuteen sopivaksi.

Vaatteiden, asusteiden ja stailauksen merkitys

Hyvin usein yrityksen ryhmäkuviin halutaan työntekijät omina itsenään ja sellaisissa vaatteissa sekä tyyleissä, joissa heistä on mukava olla ja esiintyä. Toisaalta voidaan myös sopia erikseen tiettyjen tyylien korostamista ja stailauksen osalta voidaan esimerkiksi hyödyntää yrityksen brändivärien käyttöä vaatteissa ja asusteissa. Tärkeintä on keskittyä yhtenäiseen kokonaisuuteen pitäen mielessä yrityksen kohdeyleisö ja viestintätavoitteet. Mikäli erillisiä sääntöjä ryhmäkuvan asujen suhteen ei päätetä, on loppujen lopuksi pieni vaiva jokaisen napata mukaan pari erilaista vaatevaihtoehtoa esimerkiksi yläosista, jotta voidaan varmistua ainakin siitä, että kuvassa olevilla ei ole samaa paitaa päällä. Kun halutaan panostaa kokonaisuuteen, kannattaa kuvatuotantoon sisällyttää meikkaaja-stailisti, joka osaa katsoa, että kokonaisuus on tyylienkin osalta eheä, vaatevalinnat yhteneväiset ja ettei kenenkään iho kiillä tai hiukset harota.

 

Studiossa kuvattu henkilöstön tiimikuva.

 

Ihmisten ohjaaminen kuvaustilanteissa

Vaikka ryhmäkuvaus tulisi olla ainutlaatuista aikaa oman tiimin kanssa ja hyvä ilmapiirikin monesti välittyy kuvien kautta, on silti ihan ymmärrettävää, että kameran edessä saattaa jännittää. Ammattivalokuvaaja osaa onneksi ohjata kuvattavia niin ryhmä- kuin yksilötasolla, sekä ottaa aina reilusti kuvia, joista valitaan lopulliset käyttöön tulevat kuvat.

Ryhmäkuva yksilökuvista

Joskus voi olla haasteellista saada koko ryhmää kuvattavaksi samalla kertaa ja tässä tapauksessa voidaan myös yksilökuvista rakentaa ryhmäkuvia. Näin voidaan toimia myös esimerkiksi henkilöstön vaihtuessa.

 

Yksittäisistä henkilökuvista rakennettu ryhmäkuva.

 

Parhaimmillaan yritys viestii ryhmäkuvilla omista arvoistaan ja tiimihengestä yrityksessä. On usein toivottavaakin, että yrityksen kuvakerronta koostuisi sen omista kasvoista, eli työntekijöistä. Rohkaisemme jokaista yritystä – pientä tai suurta – ryhmäkuviin! Kuvien toteutuksen osalta mahdollisuuksia on monia ja tässä avasimme nyt niistä tärkeimpiä.

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä tai ajatuksia yritysten ryhmäkuviin liittyen, voit olla meihin yhteydessä: info@fotobakery.fi

Teksti: Jemina Luomajoki

  

Soita ja kysy lisää!