fbpx

Valokuvaaja esittäytyy

Blogi

Foto Bakery

Loistavia vinkkejä kuvapankkikuvien käyttöön ja valintaan!

Ovatko kuvapankit sinulle tuttu juttu ja tavalla tai toisella osa työnkuvaasi? Tässä kirjoituksessa annamme vinkkejä siihen, miten kuvapankistakin poimituilla kuvilla voi vahvistaa oman yrityksen brändiä ja viestintää. 

Kuvapankkikuvia saattaa välillä nappailla summamutikassa yksittäisiin tarkoituksiin ilman sen suurempaa pohdintaa. Kaikella viestinnällä on kuitenkin roolinsa brändin rakentamisessa. Hyvin suunniteltu kuvapankkikuvien käyttö on oiva tilaisuus luoda ja vahvistaa brändimielikuvaa!

 

Mitä sitten kannattaisi ottaa huomioon kuvia valitessa? Tässä sinulle kuusi hyvää vinkkiä kuvapankkikuvien valintaan:

 

  1. Aitous Kannattaa valita neutraaleja kuvia, jotka eivät vaikuta liian kliseisiltä, keinotekoisilta ja ilmiselvästi kuvapankista otetuilta. Luonnolliset ilmeet ja tilanteet kuvissa tekevät niistä samaistuttavia ja luovat positiivista mielikuvaa yrityksestä. 
  1. Arvot & kohderyhmä Kuvapankkikuvatkin viestivät esimerkiksi yrityksen arvoja ja äänensävyä. Yrityksen brändiohjeistus on hyvä ohjenuora myös kuvapankkikuvien valinnassa. Samalla sieltä kannattaa kurkata myös omat asiakasprofiilit, jotta tiedetään keihin kuvien halutaan vetoavan.  
  1. Aiheeseen sopiva Uskottavuutta voi nakertaa ristiriitaisuus kuvan ja aiheen välillä. Ohjaa siis jo kuvalla kuulijaa haluttuun suuntaan ja mieti myös millaisia tunteita haluat kuvalla herättää.
  1. Yhteneväinen kuvamaailma Vaikka kuva olisi tarkoitus laittaa vain yhteen blogi-tai somepostaukseen, kannattaa pitää mielessä myös yrityksen muut kuvamateriaalit. Yhteneväistä tunnelmaa ja sävymaailmaa noudatteleva sisältö luo tunnistettavaa mielikuvaa yrityksestä. Hyvä vinkki onkin itse editoida kuvat aina samalla tyylillä, jos kuvan tekijänoikeudet editoinnin sallii. 
  1. Värit Yrityksillä on usein käytössään tietyt brändivärit, joita käytetään kaikessa visuaalisessa viestinnässä. Kätevä vinkki onkin etsiä samoja värejä myös kuvapankkikuvista tai lisätä niitä itse visuaalisina elementteinä kuviin tekijänoikeuksien salliessa. Yhteneväinen kuvamaailma yhdessä omien brändivärien kanssa on jo iso askel kohti tunnistettavaa brändiä. 

6. Uniikki vai ei? – Yrityksen uskottavuus saattaa kokea pienen kolauksen, jos samat kuvat pyörivät myös muiden yritysten markkinoinnissa. Foto Bakers-kuvapankista voit huoletta ostaa vaikkapa heti ensimmäisen kuvan etusivulta, sillä kuvat myydään aina yksinoikeudella. Eli kuvat ovat melkein yhtä uniikkeja kuin jos valokuvaaja olisi napannut ne juuri teille!

 

Teksti: Ella Aatola, Foto Bakery Oy

 

Lisätietoja:

Sanna Nuutinen, yrittäjä, sanna@fotobakery.fi, p. +358 44 245 0407, www.fotobakers.fi

 

Soita ja kysy lisää!