fbpx

Valokuvaaja esittäytyy

Blogi

Fotobakery
valokuvaaja

Kädessä kamera ja kaulin

Sanna Nuutinen: Tuore yrittäjä, kahden pojan äiti, vaimo ja visuaalisen viestinnän osaaja – valokuvaaja, joka on työskennellyt media-alan parissa lähes 10-vuotta.
Kamera tosin asettui kaulaani jo lapsena. Kun valokuvaaja isäni laittoi pillit pussiin, hän kysyi haluanko hänen järjestelmäkameransa vai ostetaanko sen tilalle pienempi ja kompaktimpi filmikamera – päädyin jälkimmäiseen, sillä tuohon aikaan järkkärit eivät olleet ihan niin kevyitä kuin nykyään. Minusta oli mahtavaa kertoa kuvilla tarinoita, ja usein ystäväni pääsivätkin esiintymään kamerani eteen – kunhan olin aina ensin stailannut heidät kuvauksen teemaan sopivaksi.
Teini-iässä kuvaaminen kuitenkin lopahti, ja löysin innon uudestaan vasta työskenneltyäni vuosikausia mallitoimistossa, missä toimin meikkaajana, buukkaajana ja media-alan tehtävissä. Päädyin opiskelemaan työn ohessa audiovisuaalista viestintää, ja siitä se kuvaaminen sitten taas lähti. Pian huomasin tekeväni kuvauksia täysipäiväisesti, ja se oli mahtavaa!

Päätin että tuleva yritykseni tarjoaa palveluitaan pääasiassa muille yrityksille

Viimeisenä vuotena ollessani palkkatyössä minua kaiversi se, että en voinut tarjota asiakkaille kuvausta täysin omalla tyylilläni. Aloin pohtia yrittäjyyttä, ja heti alusta asti minulle oli selvää, että jos uskallan ottaa sen suuren askeleen, niin takaisin palkkatyöhön ei ole paluuta – olen nimittäin aika lailla periksiantamatonta sorttia. Kun olin saanut kotiväeltä suostumuksen tälle elämäni ehkä suurimmalle muutokselle, pääsin liiketoimintasuunnitelman kimppuun. Päätin, että tuleva yritykseni tarjoaa palveluitaan pääasiassa muille yrityksille, sillä halu päästä kertomaan kuvallisesti eri alojen toiminnasta ja henkilöistä oli kutkuttava. Niitä tosielämän tarinoita, mitä jokainen yritys tarvitsee menestyäkseen – minä vaan ikuistan niitä kuvallisesti.

Suunnitellessani omaa brändiäni oli heti selvää, että minä olen itse henkilönä aito ja esillä omana itsenäni. Olenhan yritykseni kasvot ja sydän! Tämä sama Sanna Nuutinen – valokuvaaja, jolla on loppumaton into toteuttaa kuvia ihmisistä.

Eivät asiakkaat (välttämättä) halua nähdä siloiteltuja kuvia kulisseista. He haluavat nähdä ihan sen aidon ihmisen siellä, joka yritystä pyörittää. Uskon että se on tätä päivää – vai mitä olette mieltä?
Oli miten oli, niin minua ei tulla näkemään huvijahdeilla skumppalasi kädessä – just not my cup of tea. Kädessäni pysyy kuitenkin tukevasti monia muita asioita, kuten kamera, imurin varsi, kahvikuppi ja tietysti tuo brändiini sopiva puinen kaulin 😉
Olisi hienoa kuulla, miten te muut yksinyrittäjät olette rakentaneet omaa henkilöbrändiänne!

-Sanna Nuutinen-

Soita ja kysy lisää!